Beroerte BBC-presentator Marr, maar hij reageert op behandeling

Marr tijdens een interview met voormalig premier Tony Blair. Foto EPA / Jeff Overs

Andrew Marr, de belangrijkste politieke commentator van de BBC, heeft gisteren een beroerte gehad en is daarop naar het ziekenhuis gebracht. De 53-jarige Marr reageert echter goed op zijn behandeling, meldde zijn werkgever vanavond.

Marr is bekend van zijn zondagochtendshow op televisie, waarin hij veel politici en populaire commentatoren ontvangt. Ook presenteert hij een radioprogramma op maandag dat ‘Start the Week’ heet.

Vanwege zijn ziekenhuisopname kan Marr zijn shows deze week niet presenteren. Hij zal worden vervangen door gastpresentatoren.

Marr, geboren in Glasgow, begon zijn journalistieke carrière in 1981 bij de krant The Scotsman. In 1986 was hij één van de oprichters van de bekende Britse kwaliteitskrant The Independent. In mei 2000 kwam hij bij de BBC te werken. Marr is getrouwd en heeft drie kinderen.

    • Pim van den Dool