020 verhindert 010-toneel

Oud-Feyenoorder en theatermaker Rory de Groot heeft de voorstelling Hand in Hand, die hij morgen wilde geven in Amsterdam, afgelast nadat hij door Ajax-fans met de dood is bedreigd.

Onbekenden spoten, waarschijnlijk zondagavond, ‘Corky de Groot moet dood’ op de gevel van Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Voor de ingang op de stoep stond ‘Rory niet welkom Ajax NRD’.

„Ik ben wel geschrokken”, zegt De Groot tegen de NOS. Hij vindt het „betreurenswaardig en een schande”. Hij zou aangifte doen.

De solovoorstelling gaat over De Groots carrière bij de Rotterdamse voetbaltrots. De rivaliteit tussen beiden profclubs speelt in het stuk geen rol. „Het gaat over het najagen van dromen en de kans op mislukking en mijn kapstok is Feyenoord”, aldus De Groot tegen de NOS.

De solovoorstelling is geen officieel onderdeel van zijn tour. Hij wilde de voorstelling opvoeren op uitnodiging van de buurtbewoners nadat hij de voorstelling elders in het land al had opgevoerd.

Eind februari staat De Groot met Hand in Hand in het Amsterdamse Theater Bellevue. Deze reguliere voorstelling gaat gewoon door – zegt hij nu.