Vorst in de verte

Op termijn is er winterweer op komst: vanaf vrijdag stroomt koude lucht Nederland binnen en lijkt een vorstperiode te beginnen, hoewel een paar berekeningen nog wat terughoudend zijn. Voor die tijd verandert het weer nog nauwelijks. Het blijft mild en vochtig.

Ook in de nacht naar woensdag is het bewolkt en komt op sommige plaatsen mist voor. Verder kan er nog steeds wat motregen vallen en daalt de temperatuur niet verder dan tot rond 6 graden.

Woensdag blijft het bewolkt en regent het enige tijd. Later op de dag kan het in het noordwesten even opklaren. Met een hooguit matige westelijke wind, 3 tot 4 Beaufort, wordt het opnieuw tussen 7 en 9 graden.

Donderdag trekt de regen via Groningen het land uit, maar waarschijnlijk breekt de zon ondanks eerdere voorspellingen niet of nauwelijks door. Met een opnieuw hooguit matige westelijke wind komt de middagtemperatuur op omstreeks 8 graden uit.

Vrijdag blijven wolken het weerbeeld bepalen en plaatselijk valt er een beetje neerslag, mogelijk in de vorm van wat (natte) sneeuw want de temperatuur gaat dalen. Het wordt 3 graden in Groningen tot 6 graden in Zuid-Holland.

In de periode zaterdag tot en met maandag is het kouder, met lichte vorst in de nachtelijke uren en midden op de dag temperaturen van veelal 0 tot 3 graden. Het zal meestentijds droog zijn.