Rechtbank verklaart voetbalcub AGOVV failliet

Het stadion van AGOVV in Apeldoorn. De club heeft een belastingschuld van vier ton. Foto NRC / Rien Zilvold

Profvoetbalclub AGOVV Apeldoorn is failliet verklaard. De eerstedivisionist krijgt van de rechter niet meer tijd om het reddingsplan voor de club te kunnen realiseren. Dat meldt Omroep Gelderland.

AGOVV heeft een belastingschuld van vier ton en kreeg op 11 december van de rechter vier weken de tijd om daarvoor een oplossing te vinden. De club kan nog wel in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Het faillissement betekent ook niet dat automatisch de licentie van de club wordt ingetrokken. Daar moet de KNVB uitspraak over doen.

Afgelopen jaren financieel alle zeilen bijzetten

De Apeldoornse club moest de afgelopen jaren financieel alle zeilen bijzetten om niet onderuit te gaan. In verband met de belabberde financiële huishouding bracht de KNVB in 2010 de club al punten in mindering. AGOVV begon in 2003 al met een schuld vanwege de kosten voor terugkeer in het betaald voetbal.

AGOVV trekt bij thuiswedstrijden in de Jupiler League gemiddeld zo’n 2.000 toeschouwers. Alleen in de derby tegen Go Ahead Eagles is sportpark Berg en Bos goed gevuld. Hoewel talenten als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli in het shirt van De Blauwen speelden, valt er tegenwoordig sportief weinig te genieten. AGOVV eindigt consequent in het rechterrijtje van de eerste divisie, op een zesde plaats in 2010 na.