Kortkolom binnenland

Politiechef ‘Haren’ weg bij korps

Haren. Een divisiechef van politie, betrokken bij de aanpak van de Facebookrellen in Haren, verlaat het Groninger politiekorps. Het gaat om Marion Latour, destijds commandant van de staf Grootschalig en Bijzonder Politieoptreden (SGBO) die twee dagen voor het Facebookfeest op 21 september werd opgericht. Volgens een politiewoordvoerder staat het vertrek van de divisiechef los van alle kritiek op het optreden van de politie in Haren. Latour gaat weer aan de slag bij de brandweer, haar oude werkgever, ditmaal in Gelderland. Bij de brandweer, aldus de woordvoerder, voelt ze zich beter thuis. (NRC)

Weer stroomstoring in Enschede

Amsterdam. Een deel van Enschede heeft maandagmiddag opnieuw zonder stroom gezeten. De storing betrof ruim 4.700 huishoudens, meldt netbeheerder Enexis. De stroom viel weg bij het omzetten van de noodvoorzieningen. Monteurs wisten de storing na ruim een uur op te lossen. Even voor 18.30 uur had iedereen weer stroom, zegt Enexis. Zaterdagmiddag viel de stoom in Enschede bij ongeveer 22.000 klanten uit na een brand in een transformatorhuisje. In de loop van de avond en nacht kregen de wijken weer stroom. Op enkele plaatsen werden noodstroomaggregaten neergezet. (Novum)

Gewonde bij explosie in woning Rotterdam

Amsterdam. In een woning in Rotterdam heeft maandagnacht een explosie plaatsgevonden. De politie trof op de trap naar de bovenwoning bloedsporen aan en getuigen meldden dat een bebloede man het pand uitrende na de knal. In de omgeving kon even later een gewonde man worden aangehouden, die vermoedelijk de bewoner van het pand is. De woning liep grote schade op. Over de oorzaak is niets bekend. (Novum)