Kijken: robotband speelt Motörheads Ace of Spades

Ze worden aangeprezen als ‘the world’s heaviest metal band’ en dat zie je er ook wel aan af. Compressorhead, een heuse robotband uit Berlijn, speelt Motörheads bekendste nummer, Ace of Spades. En: de band kan ook op toernee. Volgende week te zien op het Australische Big Day Out Festival.

Screenshot YouTube.com

Ze worden aangeprezen als ‘the world’s heaviest metal band’ en dat zie je er ook wel aan af. Compressorhead, een heuse robotband uit Berlijn, speelt Motörheads bekendste nummer, Ace of Spades. En: de band kan ook op toernee. Volgende week te zien op het Australische Big Day Out Festival.

Ooit droomden we over een tijd waarin robots ons zouden bijstaan in onze dagelijkse behoeften. Sterker nog, daar dromen we nog steeds over. Qua muzikale behoeften voorziet Compressorhead in ieder geval in het shredden van Motörheads Ace of Spades, zoals dit sterke staaltje gitaarspelen heet in metaltaal:

De leden van Compressorhead zijn vanaf 2007 in elkaar geklust door het Duitse Robotcross Machines en zijn toepasselijk genaamd Fingers (gitaar), Stickboy (drums), Stickboy junior (hi-hat) en Bones (basgitaar). Vanaf half januari mogen ze zich naast The Killers, Red Hot Chili Peppers, Vampire Weekend en Alabama Shakes op de bill van het Australische grootstedelijke festival Big Day Out voegen. BDO trekt langs Sydney, Adelaide, Perth, de Gold Coast en Melbourne.

Bekijk de originele versie van Ace of Spades (1980):

Dat Compressorhead nu als volwaardige band op het festival staat komt door het wervelende optreden dat drummer Stickboy in 2008 gaf, toen hij op het festival debuteerde. Dankzij het succes besloten de makers hem wat bandleden te geven. Want achter elke goeie band schuilt natuurlijk een meesterlijke drummer. Op het repertoire staan onvervalste zwaargewichten van de rock en metal: Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Pantera, The Ramones, Rage Against The Machine. Of er dit jaar ook een robotpaaldanseres de boel komt opluisteren, zoals in onderstaand filmpje, is nog niet bekend.

Wat wel bekend is, is hun toer rider (PDF). Dat zijn de benodigdheden of soms zelfs eisen van een artiest om op te kunnen treden. De Compressorheads noemen driemaal een zakje gemengde moeren (of noten?) maar ook een vorkheftruck en zes ‘meatbags’. Als je lid wordt van de fanclub heet je trouwens ook een meatbag, of bedoelen ze gewoon zes zakken vlees?

Nog meer optredens van Compressorhead zien? Dat kan en wel hier.