Drie elftallen verdwijnen bij Nieuw Sloten

. Drie teams van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten verlaten hun voetbalvereniging. Dit naar aanleiding van de mishandeling door jonge spelers van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuis die later overleed. Het gaat om twee seniorenteams en één damesteam.

„We respecteren de beslissing van de drie teams. Ze hebben het goed overwogen”, zegt Wim Snoek, bestuurlid van Nieuw Sloten. Hij wil verder geen commentaar geven.

De 40-jarige grensrechter overleed begin december nadat hij was mishandeld door spelers van de B1 van Nieuw Sloten. Komend weekend spelen de elftallen voor het eerst weer wedstrijden sinds het incident.

Voor de mishandeling zitten zeven verdachten vast; zes spelers van 15 tot en met 17 jaar en een vader (50) van een van hen. Een achtste verdachte werd vorige maand vrijgelaten. Hij blijft wel verdacht.

De gemeente Amsterdam wil voetbalclubs waar vaak incidenten plaatsvinden voortaan harder aanpakken. „Bij wanordelijke zaalvoetbalclubs kunnen we besluiten tot een zaalverbod”, zei sportwethouder Eric van der Burg tegen RTL Nieuws.