Drie elftallen stoppen met voetbal bij Nieuw Sloten

Nieuw Sloten heeft sinds de dood van de grensrechter geen wedstrijden meer gespeeld. Zaterdag gaan de elftallen voor het eerst weer het veld op. Foto ANP / Marcel Antonisse

Drie van de 42 teams van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten stappen op. Ze willen volgens de Volkskrant niet meer voor de club spelen omdat spelers van een ander team begin december in Almere grensrechter Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys hadden belaagd. Nieuwenhuizen overleed een dag later.

Onder meer een seniorenteam en een meisjeselftal zijn vertrokken. De overige elftallen blijven wel onder de naam Nieuw Sloten spelen, zegt bestuurslid Wim Snoek in de krant. Het team dat betrokken was bij de mishandeling van de grensrechter werd destijds al uit de competitie gehaald.

Zaterdag gaat Nieuw Sloten voor het eerst weer het veld op

Nieuw Sloten heeft sinds de dood van de grensrechter geen wedstrijden meer gespeeld. Zaterdag gaan de elftallen voor het eerst weer het veld op. De gedragsregels zijn aangescherpt. Na elk duel moeten de leiders aan de club melden hoe de spelers zich hebben gedragen.

Voor de mishandeling zitten zeven verdachten vast. Het gaat om zes spelers van 15 tot en met 17 jaar en een vader (50) van een van hen. Een achtste 15-jarige verdachte werd vorige maand vrijgelaten omdat er geen bewijs is dat hij de grensrechter heeft mishandeld. Hij wordt nog wel verdacht van betrokkenheid.