Club AGOVV failliet door schuld bij fiscus

Voetbalclub AGOVV is failliet verklaard. Het faillissement van de Apeldoornse club uit de eerste divisie werd vanochtend door de rechtbank in Zutphen uitgesproken.

AGOVV kan nog in beroep, maar de kans dat het faillissement wordt afgewend is klein.

De club had in totaal een miljoen euro nodig om het seizoen af te maken. In december kreeg AGOVV nog vier weken de tijd om de schuld van vier ton aan de Belastingdienst te betalen. Het reddingsplan van directeur Henk Timmer bleek niet voldoende om dat geld direct op tafel te krijgen. Investeerders wilden alleen betalen als het stadion Berg en Bos een multifunctioneel sportpark zou worden, maar dat paste niet binnen het bestemmingsplan.

Talenten als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli sperelden in het shirt van de ‘blauwen’, maar er waren nooit echte sportieve successen. AGOVV eindigde consequent in het rechterrijtje van de eerste divisie, op een zesde plaats in 2010 na. Twee keer bereikte de club de nacompetitie, maar beide keren volgde directe uitschakeling. AGOVV trok gemiddeld zo’n tweeduizend toeschouwers per wedstrijd.

De KNVB liet vanochtend weten dat de licentie van AGOVV wordt ingetrokken als het faillissement onherroepelijk is. Wedstrijden eerder dit seizoen worden als niet gespeeld beschouwd, waardoor er enkele verschuivingen in de ranglijst zullen zijn.

Doek valt voor AGOVV: pagina 28