Bewoners Amsterdam mogen terug na brand parkeergarage

De parkeergarage aan de Anne Frankstraat in Amsterdam. eerder vandaag. Uit de garage komen dikke rookwolken. Screenshot van beelden AT5
De parkeergarage aan de Anne Frankstraat in Amsterdam. eerder vandaag. Uit de garage komen dikke rookwolken. Screenshot van beelden AT5

De bewoners van het ontruimde appartementencomplex boven de Amsterdamse parkeergarage waar vanmiddag brand woedde, mogen terug naar huis, meldt persdienst Novum. In de woningen is echter nog geen stromend water door een kapotte waterleiding, aldus het stadsdeel Amsterdam Centrum en de brandweer.

De geëvacueerden van de ruim honderd woningen mochten nog niet direct terug omdat de brandweer eerst wilde controleren of de constructie van het gebouw door de brand was aangetast. Dat bleek na een inspectie niet het geval. Het pand is vrijgegeven.

Bewoners die vanwege een gebrek aan water nog niet terug naar hun woning willen, worden opgevangen door de gemeente. Zij kunnen zich melden op het stadhuis.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend

Bij de brand in parkeergarage Markenhoven aan de Anne Frankstraat bij het Waterlooplein gingen vijf auto’s in vlammen op. Tientallen auto’s raakten zwaar beschadigd en liepen rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De garage blijft voorlopig afgesloten. Eigenaars van auto’s op het tweede parkeerdek mogen hun auto’s onder begeleiding ophalen. Het eerste dek, dat bestemd is voor bewoners, is nog te gevaarlijk. Bewoners kunnen hun auto zolang kwijt onder het nabijgelegen stadhuis.