Ook tweede onderzoek bevestigt: Winehouse overleden door alcohol

FILE - In this Feb. 16, 2007 file photo, British singer Amy Winehouse poses for a photograph at a studio in north London, Friday, Feb. 16, 2007. Rock 'n' roll will never die, but it's a hazardous occupation. A new study confirms that rock and pop musicians more often die prematurely than the general population, and an early death is twice as likely for solo musicians than for members of bands. (AP Photo/Matt Dunham, File)
FILE - In this Feb. 16, 2007 file photo, British singer Amy Winehouse poses for a photograph at a studio in north London, Friday, Feb. 16, 2007. Rock 'n' roll will never die, but it's a hazardous occupation. A new study confirms that rock and pop musicians more often die prematurely than the general population, and an early death is twice as likely for solo musicians than for members of bands. (AP Photo/Matt Dunham, File) Foto AP / Matt Dunham

Amy Winehouse is overleden aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging. Dat bevestigt nieuw onderzoek naar de dood van de Britse popzangeres, zo meldt persbureau AP.

Volgens lijkschouwer Shirley Radcliffe was er geen opzet in het spel. Ze heeft geen ‘verdachte omstandigheden’ kunnen vinden.

Winehouse was door wodka in coma geraakt. Ze dronk na een periode van onthouding en dat kon het lichaam niet aan. Haar bloed bleek vijfmaal de toegestane limiet voor autorijden te bevatten. De popdiva worstelde al jaren met een alcohol- en drugsverslaving.

Er werd besloten tot een tweede onderzoek, nadat bleek dat de eerdere lijkschouwer die Winehouse had onderzocht niet de juiste kwalificaties had.

Winehouse werd in juli 2011 op 27-jarige leeftijd levenloos in haar huis gevonden.