Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Winterstop? Welnee. Dit is al weer de eerste Goal van het Weekend van 2013

In de ‘grote’ competities wordt gewoon gevoetbald. En daarom gewoon de eerste selectie van fraaiste treffers uit het eerste weekend van 2013.

“Ooh Robin van Persie! Ooh, Robin van Persie!”, klinkt het eigenlijk gewoon wekelijks vanaf de Manchester United-supportersvakken op de melodie van Seven Nation Army. En terecht: deze is voor de balaanname. Deze is voor het heerlijke geluid, dank u Shiran Yeini uit Tel Aviv. En deze is voor het buitenkantje van Florent Balmont (Lille).

Over buitenkantjes gesproken: Brayan Angulo (Granada). Eigenlijk nog van net vóór het weekend maar echt wel een vermelding waard: de fantastische gelijkmaker van Cameron Jerome voor Stoke City. En gehaaid was-ie, dit doelpuntje van Yeni Ngbakoto (Metz).

Nog fraaier was het hakballetje van Nicolas Gaitán. Namens Benfica deed hij het al vliegende:

http://youtu.be/GnuuLK52ZRs