Wederhoor

Rafael en Sylvie gaan scheiden. Nieuws alom. Als het journaille geen commentaar gaf op de daadwerkelijke breuk, dan ging het wel over de rol van de media bij de breuk en de vraag welke media hier wel of niet over zouden moeten berichten. En waarom dan wel of niet.

Na een week was ik al zo ziek van het hele verhaal dat ik snakte naar een nieuwe bultrug die ergens wilde aanspoelen. Maar toch keek ik de afgelopen dagen RTL Boulevard, deels om de metamorfose van de wenkbrauwen van Froukje de Both in de gaten te houden, deels om te kijken hoe zij, Winston Gerschtanowitz en Bram Moszkowicz, een hele uitzending wisten te vullen met het feit dat er eigenlijk geen nieuws was.

Rafael ging naar zijn voetbaltraining, daar waren beelden van. We zagen Rafael naar een voetbalveld lopen.

Sylvie was samen met haar beste vriendin Sabia Boulahrouz. We zagen Sylvie en Sabia over straat lopen.

Ik trok van verveling mijn wimperharen uit mijn oogleden.

Maar toen begon de desk van RTL Boulevard te schudden. Serieuze media hadden namelijk gemeld dat presentatrice Nikkie Plessen de reden zou zijn van de breuk. Zij zou iets te dicht tegen Rafael aangeschurkt hebben. Beláchelijk dat de serieuze media dit meldden, vond Froukje. Haar wenkbrauwen schoten richting haar kruin. De redactie van RTL Boulevard had dit natuurlijk ook wel gehoord, maar konden Nikkie niet bereiken voor een reactie en wilden er daarom geen aandacht aan besteden. Zonder wederhoor kon je zoiets niet melden. De mannen knikten instemmend. En op Sylvies Twitter had recentelijk nog een foto gestaan van Nikkie en Sylvie in bikini op het strand, dus er zou van dat gerucht wel niks waar zijn, dacht Winston.

Ik rolde van de bank van het lachen. Kijk ze daar nou eens moreel superieur zijn, de mensen van de goorste roddelrubriek van Nederland. De mensen die dit nieuwtje alleen niet melden omdat Nikkie een RTL-collega is en dus niet in diskrediet gebracht mag worden. Als ik ze vandaag zou melden dat Kees Driehuis zijn groenteboer heeft geslagen of dat ik vannacht Gerrit Hiemstra in een Supermanpak aan de Dom heb zien hangen, zullen ze echt niet zo verontwaardigd reageren.

Deze breuk is de ideale test om te kijken hoe integer RTL Boulevard nou eigenlijk is. En om de wenkbrauwen van Froukje in de gaten te houden, want wat daar allemaal mee gebeurt, daar hoor je de serieuze media nou nooit over.