‘Voorlopig geen zorgen Jorge Zorreguieta over aanklacht’

DEN HAAG, NEDERLAND - 20 OKTOBER 2007: Jorge Zorreguieta pinkt een traantje weg tijdens de doopceremonie van prinses Ariane plaats in de kloosterkerk in Den Haag.
DEN HAAG, NEDERLAND - 20 OKTOBER 2007: Jorge Zorreguieta pinkt een traantje weg tijdens de doopceremonie van prinses Ariane plaats in de kloosterkerk in Den Haag. Jorge Zorreguieta pinkt een traantje weg tijdens de doopceremonie van prinses Ariane zaterdag in de kloosterkerk in Den Haag. Foto ANP / Ronald Fleurbaaij

Jorge Zorreguieta wordt “nog lang niet aangeklaagd”. De onderzoeksrechter in Argentinië zegt dat het vooralsnog ontbreekt aan overtuigend bewijs.

De NOS meldt dat het dossier omtrent de 84-jarige vader van prinses Máxima “een van de vele” is die door het kantoor van de rechter wordt onderzocht. Die laats weten dat er met betrekking tot die dossiers nog geen mensen worden aangeklaagd.

Vorige week bleek dat tegen Jorge Zorreguieta aangifte was gedaan door nabestaanden van slachtoffers van de militaire junta in Argentinië. Als toenmalig minister van Landbouw zou hij hebben geweten van verdwijningen van politieke tegenstanders bij het landbouwinstituut INTA.

Gisteravond meldde Brandpunt dat er een oud-medewerker van de INTA is die bereid zou zijn te getuigen tegen Zorreguieta.