Van Persie dwingt replay af voor ManUnited in FA Cup

De Nederlandse aanvaller bekroonde zijn invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen West Ham United met de gelijkmaker in de slotfase.

AMSTERDAM. Robin van Persie heeft Manchester United zaterdag voor uitschakeling behoed in de derde ronde van de FA Cup. De aanvaller maakte in blessuretijd gelijk tegen West Ham United: 2-2. Na een pass van Ryan Giggs schoot Van Persie raak in de verre hoek en dwong daarmee een replay af. De Nederlander was twintig minuten voor tijd bij een 2-1 achterstand in het veld gekomen. United was in de 23ste minuut op voorsprong gekomen via Tom Cleverley, maar James Collins scoorde daarna tweemaal voor de thuisploeg.

Ook Swansea City en Arsenal moeten op herhaling in het belangrijkste Engelse bekertoernooi, na het 2-2 gelijkspel van gisteren in hun onderlinge duel. De slotfase van de wedstrijd verliep spectaculair. Arsenal boog tussen de 80ste en 82ste minuut een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar vlak voor tijd kwam Swansea alsnog op gelijke hoogte.

Manchester City won zaterdag op eigen veld met 3-0 van Watford, dat uitkomt in het Championship (tweede niveau in het Engelse voetbal). De ploeg van trainer Roberto Mancini speelde zonder aanvaller Sergio Agüero, die een scheurtje in zijn hamstring heeft. Brighton, dat speelt in het Championship, zorgde voor een stunt door Premier League-club Newcastle United uit te schakelen: 2-0. Chelsea bereikte de volgende ronde na een 5-1 overwinning op bezoek bij Southampton. Ook Tottenham Hotspur (3-0 zege op Coventry), Liverpool (2-1 tegen Mansfield Town) en Aston Villa (2-1 tegen Ipswich Town) gaan door. NOVUM