Twee kinderen omgekomen bij brand in Maastricht

Bij een brand in Maastricht zijn vannacht twee jongens van drie en vijf jaar oud om het leven gekomen. Hun moeder raakte gewond en is opgenomen in een ziekenhuis, meldt het Limburgs Dagblad.

De brand op de bovenverdieping van het rijtjeshuis aan de Aalmoezenier Roumenstraat brak rond 01.45 uur uit. De vriend van de moeder en vader van het oudste kind was volgens de krant niet thuis. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen. De brandweer trof de kinderen in het huis aan, die eenmaal buiten niet meer in leven bleken te zijn, liet een woordvoerder van de brandweer aan de krant weten.

Over de toedracht van de brand is nog niets duidelijk. Een aantal buurtbewoners zei tegen de krant zich al langer zorgen te maken over het gezin. Er zouden regelmatig ruzies plaatsvinden en een buurtbewoner zei dat het niet kon uitblijven dat er iets zou gebeuren. De politie heeft hier nog niets over bevestigd, de oorzaak van de brand is onduidelijk. De brandweer voert hier een onderzoek naar uit.

Twee omliggende woningen zijn ontruimd. De huizen zijn beschadigd en het is nog niet bekend wanneer de bewoners terug kunnen. Voor de buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.