Schlierenzauer winnaar van Vierschansentoernooi

De Oostenrijkse schansspringer was gisteren de beste in Bischofshofen, net als vrijdag in Innsbruck.

Amsterdam. Gregor Schlierenzauer heeft net als vorig jaar het Vierschansentoernooi op zijn naam geschreven. Na zijn overwinning van vrijdag in Innsbruck behaalde de vandaag 23 jaar geworden Oostenrijker ook gisteren in Bischofshofen de eerste plaats. De Noor Anders Jacobsen, die goed begon aan het Vierschansentoernooi en zijn naaste concurrent Schlierenzauer voorbleef in zowel Oberstdorf als Garmisch-Partenkirchen, eindigde als tweede in het eindklassement, vóór zijn landgenoot Tom Hilde.

Het is al de vijfde keer op rij dat de eindzege in het prestigieuze Vierschansentoernooi naar een Oostenrijker gaat. Voordat Schlierenzauer zijn overwinningen vierde, maakten Wolfgang Loitzl (2009), Andreas Kofler (2010) en Thomas Morgenstern (2011) de dienst uit.

Schlierenzauer won de wedstrijd in Bischofshofen gisteren met sprongen van 133 en 137,5 meter. Jacobsen stelde daar pogingen van 131,5 en 139 meter tegenover, maar kreeg een mindere jurywaardering. De Oostenrijker Stefan Kraft eindigde voor eigen publiek als derde.

Gedurende zijn loopbaan heeft Schlierenzauer nu negen evenementen gewonnen in het Vierschansentoernooi. Het record met tien overwinningen is in handen van Jens Weissflog en Bjørn Wirkola. Schlierenzauer debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het wereldbekercircuit en wordt beschouwd als een van de talentvolste Oostenrijkse schansspringers ooit. Bij de Winterspelen van 2010 won hij goud met het Oostenrijkse team. NOVUM