Nrcnext.nl gaat op in nrc.nl

Twee weten meer dan één. Maar zijn twee sites ook altijd beter dan één? Nee, denken wij (en er kan er trouwens ook maar één de beste zijn). De vaste bezoeker weet het: nrc.nl is een aparte uitgave van NRC, naast de twee kranten. Niet de site van een van die twee, maar een apart kanaal naast NRC Handelsblad en nrc.next. En nrcnext.nl gaat daar nu in op. Nrc.nl is dé website van NRC, met het belangrijkste nieuws, het beste van het web en elke dag een spraakmakende column. Eén dus.

Daarom willen we op korte termijn dagelijks één column uit NRC Handelsblad of nrc.next op nrc.nl doorplaatsen. En wel als volgt:

Maandag: Wilfried de Jong
Dinsdag: Marcel van Roosmalen
Woensdag: Renske de Greef
Donderdag: Joris Luyendijk
Vrijdag: Paulien Cornelisse
Zaterdag: Youp van ‘t Hek
Zondag: Bas Heijne

Voor de stukken van de nrc.nl-columnisten, Sophie van der Stap, Maartje Wortel en Steven de Jong, verandert er niets.

Wil je meer lezen? Dat begrijpen we ook – neem dan een abonnement.

Verdwijnt nrc.next, een krant die zich juist meer richt op een jonger publiek, dan helemaal online? Nee. Zoals hierboven te zien blijft een aantal columns uit die krant gratis toegankelijk. Ook zal de redactie zich vaker laten horen en mengen in het debat over de krant.

Daarnaast blijft ik@nrc.nl op nrc.nl verschijnen. Dit zijn geen columns van de krant, maar van de lezer. De kookcolumns uit NRC Handelsblad en nrc.next komen voortaan op één kookblog op nrc.nl/koken. In tegenstelling tot andere columns op de site valt op deze artikelen te reageren. In de reacties geven bezoekers waardevolle aanvullingen en tips aan elkaar. Dat is een community die we graag in stand houden.