Mourinho: reservekeeper verdient geen boe-geroep

Real Madrid-coach José Mourinho heeft dit weekend maar weer eens de confrontatie gezocht met de pers en supporters na een moeizame 4-3 overwinning thuis op Real Sociedad.

Doelman Antonio Adán kreeg al na vijf minuten een rode kaart toen hij een speler neerhaalde in het eigen strafschopgebied. De keeper van Real Madrid had opnieuw de voorkeur gekregen boven Europees en wereldkampioen Iker Casillas. „De fans en media hebben geen probleem met Adán, ze hebben een probleem met mijn beslissing [om Casillas te passeren]. Maar Adán lijdt onder de druk”, zei Mourinho op de persconferentie na afloop.

„Ik zei voor de wedstrijd tegen Adán dat boe-geroep dat hij mogelijk zou horen voor mij bestemd zou zijn, niet voor hem. Er is een gebrek aan respect voor Adán. Hij heeft hier zestien jaar gespeeld, de jeugdopleiding doorlopen en alle recht blij te zijn. Jullie [de media] hebben een probleem met Mourinho omgedraaid in een gebrek aan respect voor Adán.”

Real Madrid staat derde met zestien punten achterstand op aartsrivaal Barcelona. Mourinho: „Als ik daarvoor word uitgefloten, prima. Als ik uitgefloten word voor slechte prestaties in de competitie, accepteer ik dat. Perfect dat ze fluiten als ze mijn naam horen en dat ze het team steunen zoals ze gedaan hebben. Perfect. Zo heb ik het graag.”

FC Barcelona heeft overtuigend gewonnen bij de terugkeer van trainer Tito Vilanova, die de afgelopen weken behandeld is aan een tumor in zijn keel. De koploper in de Primera División had gisteren in Camp Nou de 4-0 eindstand tegen stadgenoot Espanyol al in de eerst helft bepaald. Na tien minuten opende Xavi de score. Twee goals van Pedro en één van Messi zorgden al binnen een half uur voor een marge van vier.