Kortkolom sport

Hopman Cup tennis: Spanje verslaat Servië

Perth. Anabel Medina Garrigues en Fernando Verdasco hebben Spanje zaterdag in het Australische Perth de Hopman Cup bezorgd. Het Spaanse tennisduo versloeg in de beslissende dubbelpartij de Serviërs Novak Djokovic en Ana Ivanovic met 6-4 en 7-5. Verdasco verloor zijn enkelpartij van Djokovic. Spanje won drie jaar geleden ook de Hopman Cup, een landentoernooi voor mannen en vrouwen en niet te verwarren met de Davis Cup (mannen) en Fed Cup (vrouwen). Servië won het toernooi als onderdeel van Joegoslavië in 1991. (NRC)

Murray opnieuw de sterkste in Brisbane

Amsterdam. Andy Murray heeft gisteren voor het tweede jaar op rij het tennistoernooi in Brisbane gewonnen. De Schot was in de finale met 7-6 en 6-4 te sterk voor de Bulgaar Grigor Dimitrov. Het is de 25ste keer dat Murray een ATP-toernooi wint. Murray was emotioneel na afloop. „Ik wil de zege opdragen aan een van mijn beste maten. Het komt goed met je, je komt hier doorheen”, verwees hij naar een zieke vriend in Schotland. Murray is met titelhouder Novak Djokovic favoriet op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2013 dat komende maandag begint. (NRC)

Marianne Vos wint ook veldrit in Rome

Amsterdam. Marianne Vos heeft gisteren in Rome met overmacht een wereldbekerwedstrijd veldrijden gewonnen. Tweede werd de Amerikaanse Katie Compton, die zich daarmee verzekerde van de wereldbeker. (NRC)