Kortkolom sport

Feyenoord legt spits Pellè voor 4 jaar vast

Rotterdam. De Italiaanse voetballer Graziano Pellè gaat een vierjarig contract tekenen bij Feyenoord. De Rotterdamse club, die naar verluidt iets minder dan drie miljoen euro zou betalen, neemt de spits in de zomer definitief over van het Italiaanse Parma, dat Pellè nu verhuurt aan Feyenoord. De 27-jarige aanvaller en publiekslieveling maakte dit seizoen in veertien competitieduels veertien treffers. „Het is geen geheim dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb”, reageerde Pellè op het nieuws van zijn vaste verbintenis in de Kuip. „Ik voel heel veel vertrouwen bij Feyenoord. Voetballend kunnen we tevreden zijn dit seizoen en ook privé ben ik erg gelukkig in Rotterdam.” Pellè, die eerder met weinig succes voor AZ uitkwam, is de eerste grote aankoop in jaren voor het lange tijd noodlijdende Feyenoord. (NRC)

Van Persie voorkomt uitschakeling FA Cup

Amsterdam. Robin van Persie heeft Manchester United zaterdag voor uitschakeling behoed in de derde ronde van de FA Cup. De aanvaller, ruim een kwartier voor tijd in het veld gekomen, maakte in blessuretijd gelijk tegen West Ham United: 2-2. Ook Swansea City en Arsenal moeten na een 2-2 gelijkspel op herhaling. Manchester City won zaterdag op eigen veld met 3-0 van Watford, dat uitkomt in de Championship. De Argentijnse City-spits Sergio Agüero, schoonzoon van Diego Maradona, liep vorige week een scheurtje in zijn hamstring op, zo bleek dit weekend uit medisch onderzoek. Brighton (Championship) zorgde voor een stunt door Newcastle United uit te schakelen: 2-0. (Novum)

Lampard (34) verlaat Chelsea na dit seizoen

Amsterdam. Frank Lampard moet aan het einde van het seizoen weg bij Chelsea. Dat heeft de Londense club meegedeeld aan de 34-jarige middenvelder. Lampard speelt sinds 2001 voor Chelsea, waarmee hij onder meer drie landstitels en de Champions League won. Met 193 treffers in officiële wedstrijden bezet de middenvelder de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst aller tijden van Chelsea. (Novum)

Juventus en Inter verliezen in Serie A

Turijn. Juventus is het nieuwe kalenderjaar in de Italiaanse competitie met een nederlaag begonnen. De koploper van de Serie A verloor gisteren in Turijn met 2-1 van Sampdoria, dat een uur lang met een man minder in het veld stond. Juventus heeft nog vijf punten voorsprong op nummer twee Lazio, dat met 2-1 won van Cagliari. Internazionale, weer zonder Wesley Sneijder, leed een verrassende 3-0 nederlaag bij Udinese. (Novum)

Perisic van Dortmund naar VfL Wolfsburg

Wolfsburg. Voetballer Ivan Perisic verruilt Borussia Dortmund voor VfL Wolfsburg. De 23-jarige Kroaat speelde anderhalf jaar bij de Duitse kampioen. Wolfsburg, de club van de Nederlandse aanvaller Bas Dost, betaalt naar verluidt een afkoopsom van 7,5 miljoen euro voor de vroegere wisselspeler van Borussia Dortmund. (NRC)