Justitie wil ruim 2,5 miljoen zien van vrouwenhandelaar Saban B.

Het Openbaar Ministerie wil bijna 2,6 miljoen euro zien van de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. Van drie handlangers wordt nog eens een bedrag van ongeveer 1,3 miljoen euro gevorderd. Justitie schat dat het viertal die bedragen bij elkaar heeft geschraapt met hun praktijken.

De vier werden in december 2010 in hoger beroep veroordeeld voor mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Hoofdverdachte Saban B. kreeg in deze zogenoemde Sneepzaak een celstraf van zeven jaar en negen maanden opgelegd.

B. kwam in 2009 landelijk in het nieuws toen hij tijdens een verlof om zijn pasgeboren kindje te bezoeken de benen nam naar Turkije. Daar verblijft hij nu nog steeds. In 2010 zat hij korte tijd vast in verband met witwaspraktijken, maar Turkije levert geen onderdanen uit.

http://youtu.be/RW5hctbBxJQ

De rechtbank in Almelo doet op 4 februari uitspraak.