‘Hollander’ Hirscher leidt skiën wereldbeker

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher heeft de leiding in het wereldbekerklassement weer overgenomen na een overwinning op de slalom op de piste bij Zagreb in Kroatië. Hij was 0,57 seconden sneller dan de Zweed André Myhrer.

Hirscher, zoon van een Nederlandse moeder, won zijn derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen in een tijd van 1.56,17 minuten. In het algemeen klassement neemt hij nu een voorsprong van 51 punten op de Noor Aksel Lund Svindal. Het was zijn vijftiende overwinning in zijn carrière in een wereldbekerwedstrijd.

Hirscher had een achterstand van 0,01 seconde in de eerste manche, maar profiteerde van een fout van Myhrer in de tweede. Mario Matt werd derde op 1,09 seconde en behaalde zo zijn eerste podiumplaats van dit seizoen.

Slalomspecialist Hirscher won vorig jaar de wereldbeker in het algemeen klassement, waarbij ook de resultaten op reuzenslalom, de Super G en de combinatie opgeteld worden. „Het is nu te vroeg om over de titel te spreken”, zei hij gisteren tegen het Amerikaanse persbureau AP na zijn overwinning in Zagreb. „We hebben twintig wedstrijden te gaan, dus nog 2.000 punten te verdelen. Het heeft geen zin om nu over het klassement te praten.”

Hirscher heeft nu 740 punten in het algemeen klassement. Nummer twee Svindal, die doorgaans de slalomdiscipline links laat liggen, volgt met 689 punten. De Amerikaan Ted Ligety staat derde in het algemeen klassement met 552 punten.