Geruchten over nieuwe roman Thomas Pynchon zwellen aan

Volgens The Guardian zou Thomas Pynchon, berucht writer without a face, op het punt staan een nieuwe roman te publiceren. Het boek zou de titel Bleeding Edge meekrijgen.

De Britse krant goot het ‘nieuws’ echter in een blogartikel en niet in een nieuwsbericht. Dit omdat de mediaschuwe Pynchon geen interviews geeft en dus ook niet bevestigd kan worden dat de schrijver ook werkelijk met nieuw werk bezig is.

Het codewoord in de berichtgeving is dan ook ‘secretive’. Het jubelen is gebaseerd op twee tweets van Ron Charles, redacteur en criticus van The Washington Post. Pynchons uitgeverij Penguin zou Charles tot tweemaal toe hebben bevestigd dat er een nieuwe Pynchon op komst is.

Thomas Pynchon is na de dood van J.D Salinger de bekendste schrijvende kluizenaar van de VS geworden. Media moeten het al jaren stellen met een enkele foto uit het afstudeerboek van Pynchon, willen zij een beeld geven van het gezicht achter de schrijver van grote postmoderne romans als Gravity’s Rainbow en Mason & Dixon.

De LA Times is echter wel in het bezit van een bijna halve eeuw oude foto waarop liefst twee vingers van Pynchon te zien zijn.