Nieuwe stroomstoring Enschede opgelost

Een busje van netbeheerder Enexis bij het verdeelstation, waar zaterdag door een explosie brand was uitgebroken. Foto ANP / Ferdy Damman

In Enschede zorgde dezelfde transformator die zaterdag twintigduizend huishoudens zonder stroom liet vanmiddag opnieuw voor problemen. Dit keer kwamen 4.700 huishoudens bijna 2,5 uur in het donker te zitten. Enexis meldde tegen half zeven dat de storing was verholpen.

RTV Oost meldde dat dezelfde transformator van Enexis opnieuw was uitgevallen. De netbeheerder liet bij monde van de persvoorlichter weten er alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen en had tegen half zeven goed nieuws:

Zaterdag ontstond de storing van vijftien uur door een explosie in een schakelinstallatie.

Get Microsoft Silverlight

Het spoor ondervond vandaag hinder want de bomen bij de Euregioweg gingen niet meer open. Naast duizenden huishoudens zaten onder meer diverse supermarkten opnieuw zonder stroom.

De wijken die getroffen zijn door de stroring bevonden zich in het oostelijk deel van de stad, richting en tegen de Duitse grens aan: Enschede-Oost en het aangrenzende dorp Glanerburg. RTV oost heeft een kaartje gemaakt.