Chávez-getrouwe leidt parlement

(FILES) A picture taken on June 17, 2010 shows former South African President Nelson Mandela in Sandton. Nelson Mandela's recovery was said to be "moving reasonably well" after his recent hospitalisation, South Africa's presidency said on January 3, 2013 insisting that no news is good news. Presidential spokesman Mac Maharaj said doctors had not updated the presidency on the internationally revered icon's health which signalled that "Madiba is continuing to progress," referring to his clan name. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE
(FILES) A picture taken on June 17, 2010 shows former South African President Nelson Mandela in Sandton. Nelson Mandela's recovery was said to be "moving reasonably well" after his recent hospitalisation, South Africa's presidency said on January 3, 2013 insisting that no news is good news. Presidential spokesman Mac Maharaj said doctors had not updated the presidency on the internationally revered icon's health which signalled that "Madiba is continuing to progress," referring to his clan name. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE

Het Venezolaanse parlement heeft Diosdado Cabello zaterdag herkozen als voorzitter. De herverkiezing van Cabello, bondgenoot van de door kanker gevelde Hugo Chávez, lijkt een poging om de gelederen te sluiten en eenheid uit te stralen. Chávez heeft voor zijn laatste operatie gezegd dat het volk bij eventuele verkiezingen op vicepresident Nicolas Maduro moet stemmen. Cabello is degene die tijdelijk de macht krijgt, mocht Chávez overlijden of niet in staat zijn om zijn taken uit te voeren. Volgens de grondwet moeten dan binnen dertig dagen nieuwe verkiezingen worden gehouden. AP