Boos en Katoen wonnen de Nobelprijs al wel, maar Zwarte Steen moet nog even wachten

Némirovsky, Bolaño, Grass: grote namen uit de wereldliteratuur. Maar wat ‘betekenen’ hun namen nu eigenlijk? Van een twintigtal auteurs weet Flavorwire het inmiddels. Wie Kok, Bakker of Smid heet, zal ‘s nachts niet wakker liggen van de vraag wat de herkomst van zijn achternaam is. Maar wie Balkenende, Hennis-Plasschaert of Platje heet, staat al voor

Boelgakov

Némirovsky, Bolaño, Grass: grote namen uit de wereldliteratuur. Maar wat ‘betekenen’ hun namen nu eigenlijk? Van een twintigtal auteurs weet Flavorwire het inmiddels.

Wie Kok, Bakker of Smid heet, zal ‘s nachts niet wakker liggen van de vraag wat de herkomst van zijn achternaam is. Maar wie Balkenende, Hennis-Plasschaert of Platje heet, staat al voor een groter raadsel.

De website Flavorwire is echter niet geïnteresseerd in de betekenis van de namen van Nederlandse politici of voetballers. Wel weet het inmiddels wat de namen van twintig bekende schrijvers betekenen. Michail Boelgakov? Michail ‘Troublesome’, oftewel ‘lastig’. Günter Grass? Günter ‘Angry’, oftwel ‘boos’.

Bekijk hier de gehele lijst en Oorlog & Vrede of Elf minuten zal niet meer hetzelfde zijn.