Veelbekeken vrolijke time-lapse van een middagje spelen van vader en zoon

Doe je zo je best het huis goed op te ruimen, heeft je vrouw als ze thuiskomt van haar werk niet eens in de gaten wat voor troep het was. Als bewijs maakte vader Emio Tomeoni daarom dit vrolijke filmpje. Een sprankelende time-lapse van een middagje spelen met zijn 21 maanden oude zoontje Xavier.

De 30-jarige Tomeoni uit Kansas City is videoproducent en heeft onregelmatige werktijden. Geregeld brengt hij dagen door met zijn zoontje. Dagen waarop ze van alles uit de kast halen - duplo, trommels, fruithapjes, auto’s, luiers, ballen… En ook weer terug in de kast stoppen. Maar dat had zijn vrouw nooit zo in de gaten, zegt Tomeoni tegen Daily News:

“Ik zei tegen haar dat het huis een ramp was en dat ik moe was aan het einde van de dag. Ze zei alleen maar: ‘Goed, oke.’ Ze begreep het niet omdat ze thuiskwam in een schoon huis.”

Daarom besloot hij een time-lapse te maken. Zodat zijn vrouw kon zien waarom hij altijd zo trots was dat het toch maar weer gelukt was, het huis schoon krijgen voordat ze thuiskwam. En zodat ze getuige kon zijn van een middag van vader en zoon. Ze was blij verrast met het resultaat, zegt Tomeoni, en ze was niet de enige. Het filmpje staat sinds 23 december online en  is meer dan zeshonderdduizend keer bekeken. Dat had hij niet verwacht, zegt hij - als-ie dat had geweten, dan had hij zijn shirt wel aangehouden.

“Ik ben halfnaakt op het filmpje. Dat is het deel dat ik lastig vind.”

De time-lapse als het cliché van internet

Toch had hij ergens wel kunnen verwachten dat het filmpje zoveel zou worden bekeken. De time-lapse is inmiddels bijna uitgegroeid tot het cliché van internet (al blijven er wel hele mooie tussen zitten). En vooral time-lapse video’s van opgroeiende kinderen zijn al vaker een succes gebleken. Zoals deze van Lotte en Vince. Of deze, waarbij de beelden steeds in elkaar overgaan:

Of deze - vier jaar en 1460 foto’s in 2 minuten:

    • Mirjam Remie