werkpak

‘Ik associeer een spijkerbroek niet met comfort.’

Amsterdam 7-11-2012 Werkpak: Sabine Gimbrere Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 7-11-2012 Werkpak: Sabine Gimbrere Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Sabine Gimbrère (1960), directieadviseur Internationale Samenwerking bij Gemeente Amsterdam

„De broek en het jasje zijn van Orson + Bodil van Alexander van Slobbe. Broeken vind ik een drama, ze zitten altijd te strak om de bovenbenen of te wijd in de taille, maar dit model zit heerlijk en het staat me. Ik geloof dat ik er wel 400 euro voor betaald heb. Orson + Bodil is geen merk waarmee je je hele garderobe vult, maar iets dat je jezelf af en toe cadeau doet. Ik combineer het nu met een betaalbare, groene wollen top van Cos.

„Ik houd van simpele kleding die gemaakt is van mooie stoffen. Ik heb weinig in mijn kast dat echt modegevoelig is. Daardoor gooi ik bijna nooit iets weg: ik heb nog een krijtstreeppak van twintig jaar geleden. Toevallig is de broek net stuk gegaan, maar het jasje draag ik nog gewoon. Als kleding zo lang meegaat, vind ik het niet erg om er wat meer geld aan uit te geven.

„Deze schoenen zijn een soort Betty Boop-pumps, ik geloof dat ze van Miss Sixty zijn. Die heb ik al zeker tien jaar. Ik ben absoluut geen shopper, maar voor schoenen heb ik een fetisj. Dat komt waarschijnlijk doordat mijn beste vriendin de helft van Lola Pagola (voormalig Nederlands schoenenmerk, NW) is. Ik heb twaalf paar Lola’s. Dat zijn collector’s items, die doe ik nooit weg.

„De oorbellen zijn van Koninklijke Tichelaar Makkum en ook ontworpen door Alexander van Slobbe. Ik vind ze prachtig. Ze doen me denken aan het Meisje met de Parel van Vermeer.

„Ik maak me totaal niet op, maar draag altijd rode lippenstift. Dat heb ik van mijn moeder geleerd: ze is nu 82 en ik heb haar nog nooit zonder lippenstift en nagellak gezien. Als ik geen lippenstift op heb, krijg ik de hele dag te horen dat ik er slecht uitzie.

„In principe kan ik alles dragen naar mijn werk, maar ik weet nooit wie er opeens voor mijn neus kan staan, dus ik loop niet in een spijkerbroek rond. Ik associeer een spijkerbroek ook helemaal niet met comfort. Ik voel me net zo prettig in mijn nette kleding en kleed me dan niet om als ik thuiskom. Ik sta gewoon op hakken te koken.”

    • Nathalie Wouters