Vier doden na gijzeling in Amerikaanse stad Aurora

Drie gijzelaars en de gijzelnemer zijn omgekomen in Aurora, Colorado. Screenshot 9News

In de Amerikaanse stad Aurora in Colorado zijn drie lichamen gevonden in een huis waar vanochtend een gijzeling plaatsvond. De verdachte is doodgeschoten door de politie, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Volgens 9news barricadeerde een man een huis en loste hij schoten. Na melding van de geweerschoten was de politie om 3 uur ‘s nachts ter plaatse. Ze omsingelden het huis en probeerden te onderhandelen met de gijzelnemer. Woningen in de nabije omgeving werden geëvacueerd.

Lokale media meldden dat de politie traangas gebruikte om bij de gijzelnemer te komen. Rond 08.30 uur is de verdachte doodgeschoten. De politie denkt dat de drie slachtoffers bekenden waren van de gijzelnemer.


Grotere kaart weergeven

Vorig jaar vond in Aurora de schietpartij bij de bioscooppremière van een Batmanfilm plaats. James Holmes schoot toen twaalf mensen dood.

    • Marije Willems