Vele tinten grijs

Met een hogedrukgebied boven het hoofd zou men een zonnige episode verwachten, maar dat is momenteel niet het geval. Dit hogedrukgebied veroorzaakt juist een opeenhoping van vocht in de onderste 500 tot 1000 meter van de atmosfeer. Doordat de zon weinig warmte afgeeft, kan het vocht niet verdampen en vallen slechts af en toe gaten in het wolkendek. Pas midden volgende week lijken we in een andere luchtsoort terecht te komen.

Ook zaterdagavond en vannacht blijft het grijs en nevelig en valt er bij tijden motregen. De temperatuur daalt maar nauwelijks en ligt dus ver boven het vriespunt.

Zondag blijven we tegen die bewolking aankijken. De basis ervan hangt waarschijnlijk nog steeds laag, amper 500 meter boven de grond. Wel ziet het ernaar uit dat de wolkenlaag in de kustgebieden wat dunner wordt en vooral daar kan soms de zon er even doorheen piepen. Bij een matige, tot langs de noordkust af en toe vrij krachtige, westelijke wind, wordt het 9 of 10 graden.

Daar waar in de nacht naar maandag enkele opklaringen passeren, kan de temperatuur tot 3 à 4 graden dalen en zal de vochtige lucht verdichten tot mist.

Ook maandag overdag en dinsdag lijken bewolkt en nevelig te verlopen. Halverwege de week komt een front met neerslag voorbij en daarachter kan de lucht tijdelijk openbreken.