Tweede kalasjnikov en pistool gevonden in sloot Amsterdam

Politieonderzoek in de Schaepmanstraat op de dag na de schietpartij. De beschoten Range Rover botste tegen deze auto. Foto ANP / Evert Elzinga.

De politie heeft afgelopen nacht in een sloot in Amsterdam een tweede kalasjnikov en een pistool gevonden. De wapens zijn vermoedelijk gebruikt bij een fatale schietpartij in de Staatsliedenbuurt een week geleden. Dat meldt persbureau Novum.

Gisteren werd in dezelfde sloot bij de Bok van Korverweg ook al een kalasjnikov aangetroffen. Vlakbij de betreffende sloot werd eerder de vluchtauto van de schutters gevonden. Zo’n tachtig rechercheurs onderzoeken de schietpartij, waarbij twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar om het leven kwamen. De twee waren bekenden van de politie. De daders zijn nog voortvluchtig.

Burgemeester Van der Laan sprak na de schietpartij van “wildwesttaferelen”. “Daar is geschoten op een vreselijke schaal met automatische wapens”, aldus Van der Laan. Toen de daders probeerden te vluchten, schoten ze op de twee motoragenten die hen achtervolgden. De agenten bleven ongedeerd.

    • Pim van den Dool