Recensie-overzicht Theater

De Russen! Tom Lanoye (reprise). T/m 13/1 Stadsschouwburg Amsterdam. Inl: tga.nl

NRC HandelsbladLanoye vervlocht de werken Platonov en Ivanov van Anton Tsjechov tot een groots relatie-epos van operateske proporties. [...] Lanoyes verhaallijn lijkt breed uitgesponnen, maar is eigenlijk heel geconcentreerd, en zoomt in op de relationele en emotionele details. [...] Het kan dus: ruim vijf uur weergaloos toptoneel dat je doet trillen op je benen.*****

de VolkskrantIn beide stukken komen weliswaar dezelfde soort personages voor (dokter, versleten adel, student, weduwe, lanterfanter) dus een samenvoeging lijkt logisch. Ware het niet dat de lamlendigheid en ledigheid van een en ander nu wordt verdubbeld, en dat is echt te veel van het goede voor een voorstelling van bijna zes uur. ***

Het ParoolTijdens de hele voorstelling blijft Lanoyes taal, vol barokke, maar levendige metaforen, een van de grote attracties.***