Graziano Pellè tekent contract voor vier jaar bij Feyenoord

Pelle vorig jaar oktober na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. In dat duel scoorde de spits de gelijkmaker. Foto ANP / Bas Czerwinski

Graziano Pellè gaat een vierjarig contract tekenen bij Feyenoord. De Rotterdammers, die iets minder dan drie miljoen euro zouden betalen, nemen de Italiaanse spits in de zomer definitief over van het Italiaanse Parma. Dat heeft de club vanmiddag gemeld.

Pellè wordt momenteel nog gehuurd door Feyenoord. De 27-jarige aanvaller is dit seizoen opgebloeid in de Kuip en wist in veertien duels veertien keer het net te vinden. De deal tussen Feyenoord en Parma zou gisteravond op initiatief van de Italianen in een stroomversnelling zijn gekomen. De verwachting is dat Feyenoord en Pèlle vanmiddag hun handtekening zetten onder het contract.

Pèlle zelft reageert op de site van Feyenoord enthousiast op de deal:

“Het is geen geheim dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb. Ik voel heel veel vertrouwen bij Feyenoord. Voetballend gezien kunnen we tevreden zijn over wat we tot nu toe dit seizoen hebben laten zien en ook privé ben ik erg gelukkig in Rotterdam.”

‘AZ niet betrokken bij deal Feyenoord en Parma’

Een vierjarig verblijf bij AZ bleek voor Pellè in het verleden minder succesvol. De Alkmaarders verkochten de elfvoudig jeugdinternational in 2011 aan het noodlijdende Parma en zouden nog een miljoen euro tegoed hebben van de Italianen. In de overeenkomst tussen Parma en Feyenoord wordt daar volgens VI met geen woord over worden gerept.

Feyenoord was afgelopen zomer dringend op zoek naar een spits, nadat de gehuurde John Guidetti terugkeerde naar Manchester City. De club gaat vandaag, met Pellè, op trainingskamp naar het Spaanse Marbella.

    • Pim van den Dool