Michel Mulder leidt halverwege NK sprint

Michel Mulder (L) en zijn broer Ronald in actie tijdens 500 meter op het NK Sprint op de ijsbaan Kardinge. Foto ANP / Vincent Jannink Michel Mulder (L) en zijn broer Ronald in actie tijdens 500 meter op het NK Sprint op de ijsbaan Kardinge. Foto ANP / Vincent Jannink

Michel Mulder gaat na de eerste dag van het NK sprint in Groningen aan de leiding. De schaatser van Team beslist.nl werd vandaag in 1.10,50 minuten derde op de 1000 meter, nadat hij eerder op de dag de halve afstand had gewonnen. De 1000 meter was in 1.10,21 een prooi voor Stefan Groothuis, die daarmee Hein Otterspeer drie honderdsten voorbleef.

Otterspeer en regerend wereldkampioen Groothuis staan tweede en derde in het tussenklassement. Ze moeten morgen respectievelijk 0,01 en 0,12 seconde zien goed te maken op Mulder. Ronald Mulder, die vijfde werd in 1.11,12, heeft een achterstand van 0,38 op zijn tweelingbroer.

Mark Tuitert besloot de 1000 meter op de vierde plek in 1,10,56. Hij zal in het klassement nog een plaats moeten stijgen om zich te plaatsen voor het WK sprint, eind deze maand in Salt Lake City. Alleen de eerste vier kwalificeren zich.

    • Marije Willems