Mancini: hoezo opstootje?

Manchester City-trainer Roberto Mancini begrijpt niet veel van de ophef over een opstootje met Mario Balotelli. De Italiaanse aanvaller leek zijn landgenoot donderdag aan te vliegen op de voetbaltraining, maar daar is volgens Mancini niets van waar. Volgens de coach is er helemaal geen probleem.

„Hij maakte een overtreding op een teamgenoot die ik alleen in een wedstrijd wil zien. Ik vroeg hem het veld te verlaten, hij weigerde, waarna ik hem ervan af heb geduwd”, zei Mancini vrijdag in Manchester. „Dat is alles en meer is er ook niet aan de hand.”

Balotelli is het enfant terrible van het voetbal. Met Mancini heeft hij een haat-liefde-verhouding. „Of Mario nog kansen krijgt? Ik geef hem honderd kansen, zolang ik maar kan zien dat hij hard wil werken om zich te verbeteren”, zei de City-coach.

City en Balotelli hebben een moeizame relatie. Afgelopen maand zegde de 22-jarige Italiaan pas op het laatste moment een rechtsgang af, nadat de club twee weken salaris had ingehouden vanwege zijn misdragingen op en buiten het veld. (Novum)