Kortkolom sport

Schlierenzauer leidt Vierschansentournee

Innsbruck. De Oostenrijker Gregor Schlierenzauer heeft vrijdag in Innsbruck de derde wedstrijd in het Vierschansentoernooi gewonnen. De titelverdediger kwam op de Bergiselschans tot sprongen van 131,5 en 123 meter. Hij heeft de leiding in het klassement overgenomen van Anders Jacobsen, de winnaar in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen. Schlierenzauer kwam in eigen land tot een puntentotaal van 253,7. Jacobsen eindigde met sprongen van 127 en 117,5 meter op 230,5 punten, goed voor de zevende plaats. De 22-jarige Schlierenzauer gaat aan de leiding voor de Noren Jacobsen en Tom Hilde. Zondag wordt het toernooi afgesloten in het Oostenrijkse Bischofshofen. (Novum)

Robben: mogelijk minder interlands

Amsterdam. Arjen Robben gaat wellicht minder interlands spelen om overbelasting te voorkomen. De 28-jarige aanvaller van Bayern München stond de afgelopen seizoenen veelvuldig aan de kant met blessureleed. Zo miste hij de laatste duels voor de winterstop vanwege een hamstring- en rugblessure. „Als Oranje wedstrijden speelt die niet zo belangrijk zijn, kan het een optie zijn om mij af te melden. Daar moet ik goed over nadenken”, zei Robben vrijdag in de Duitse krant Tageszeitung. „Ik moet zeggen dat de nationale ploeg en ik tot nu tot een ongelukkige relatie hebben. Ik kan niet zeggen waar dat aan ligt, maar ik heb al vaak pech gehad met blessures.” (Novum)

Rechter: Vitesse - Ajax niet in Gelredome

Arnhem. De kwartfinale van de KNVB-beker tussen Vitesse en Ajax mag 31 januari niet doorgaan in de Gelredome. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald. In dezelfde periode vindt in het stadion een dancefeest plaats. De organisatie daarvan had in een kort geding gevraagd om de bekerwedstrijd niet door te laten gaan.

Q-Dance B.V. vond de opbouwtijd te kort en kreeg gelijk van de rechter. Overigens treft Vitesse de landskampioen vier dagen eerder al in de Gelredome, dan voor de competitie. (Novum)

PSV koopt Zweedse speler Hiljemark

Eindhoven. PSV heeft zich versterkt met de Zweed Oscar Hiljemark. De 20-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor 4,5 jaar. Hij komt over van de Zweedse kampioen IF Elfsborg, waar hij drie seizoenen actief was. Zaterdag reist de tweevoudig international al mee naar het trainingskamp van de Eindhovense club in Thailand. (Novum)

Azarenka uit toernooi Brisbane na pedicure

Brisbane. Tennisster Victoria Azarenka, huidig nummer één van de wereld, heeft zich gisteren teruggetrokken uit het WTA-toernooi in Brisbane vanwege een ontstoken teen. De Wit-Russische zei dat ze die had opgelopen bij een pedicure. De Amerikaanse Serena Williams had zodoende in de halve finale een walk-over. In de finale treft zij de Russische Anastasia Pavloetsjenkova, die Lesja Tsoerenko uit Oekraïne met 4-6, 6-1 en 6-2 versloeg in de halve finale. (AP)