Heb jij dat ook?

Elke week denkt Dr. Zeepaard dat we nu álle tongtrucjes gehad hebben. Tot ‘liedjes fluiten met je tong op een rolletje’ aan toe. En dan komt er toch weer iemand met iets nieuws! Deze week was dat Sophie van den Driesche uit Katwijk. Ze is 11 en zij kan met een tongrol niet alleen liedjes fluiten, ze doet er vogels mee na!

Sophie schrijft: “Vroeger ging ik een keer met mijn moeder naar de duinen en toen was ik even achter een boom. Ik deed toen een koekoek na en toen ik terug kwam zei mijn moeder: ‘ik hoorde een koekoek! Die zijn heel schuw!’” Ook als je in Katwijk een duif hoort, kan het Sophie zijn.

Deze week is er ook een trucjesvraag. Twee lezers mailden toevallig allebei dat ze één wenkbrauw kunnen optrekken. Rob Vervloet (die al ‘pake’ is, dat is Fries voor opa) kan zelfs één oor – zijn rechter – optrekken. Nu vraagt Dr. Zeepaard zich af: waarom is dat eigenlijk zo moeilijk? Ja, oren optrekken is sowieso lastig. Maar waarom kunnen de meeste mensen alleen twee wenkbrauwen tegelijk optrekken of twee neusgaten tegelijk openzetten? Weet jij het, of kan jouw lijf iets anders geks? Mail zeepaard@nrc.nl