Gemeente Enschede: einde stroomstoring is in zicht

Winkels in het centrum van Enschede moesten noodgedwongen eerder sluiten vanwege de stroomuitval. Screenshot RTV Oost

In delen van Enschede is vanmiddag de stroom uitgevallen door een brand in een transformatorhuis. Volgens netbeheerder Enexis zaten ongeveer 22.000 klanten aanvankelijk zonder stroom. Sinds ongeveer 17.30 uur hebben 1700 klanten in het centrum echter weer stroom.

Update 23.15 uur: ‘iedereen heeft stroom tussen 12 en 2 uur’

Enexis liet eerder vandaag weten te verwachten dat de stroomstoring geruime tijd zou duren. De gemeente Enschede meldt dat iedereen naar verwachting aan het eind van de avond weer stroom heeft.

Twitter avatar Gem_Enschede Gemeente Enschede Naar verwachting heeft vrijwel iedereen eind vd avond weer stroom! Meer nieuws hierover om 21:00 uur op @rtvoost #stroomstoring #enschede

Netbeheerder Enexis drukt zich iets voorzichtiger uit. De perswoordvoerder meldt:

Twitter avatar Jbakker5 Jan Bakker Naar verwachting heeft 30% van de klanten in @Enschede de stroom weer terug, via een omleiding, rond half tien vanavond. #Enexis

De gemeente waarschuwt dat in flatgebouwen die zonder stroom zitten, de waterdruk vanaf de tweede verdieping weg kan vallen. “Heeft u dringend water nodig dan adviseren wij u contact te zoeken met buren op de begane grond of eerste verdieping”, aldus de gemeente.

De brand brak vanmiddag rond 15.30 uur door nog onbekende oorzaak uit een in een transformatorhuisje in de Vechtstraat. Rond 17.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Niemand is gewond geraakt.

Beelden van de brand:

De brandweer moest vanmiddag niet alleen voor deze brand uitrukken, vanwege de stroomstoring zaten ook mensen vast in liften. In totaal was sprake van vijf liftopsluitingen, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Maar die mensen hebben niet lang vastgezeten, voor 16.00 uur waren de laatste mensen bevrijd.”

RTV Oost maakte vandaag een reportage in de binnenstad van Enschede:

    • Marije Willems