Ex-bewindsman start beursjaar voortvarend

None

Voormalig politicus, hoogleraar fiscale economie, bedrijfsadviseur, meervoudig commissaris én actief belegger. PvdA-coryfee Willem Vermeend is na zijn loopbaan in Den Haag beslist niet stil gaan zitten. Beleefde de voormalig staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken vorig jaar al een prettig beursjaar, de eerste handelsdagen van dit jaar verliepen ook al succesvol. En dat dankzij één creatieve ondernemer: Peter Paul de Vries. Hij formuleerde bij de nieuwjaarsborrel van diens investeringsmaatschappij Value8 een ambitieuze doelstelling: een verdubbeling van het eigen vermogen per aandeel in de komende vijf jaar. Beleggers reageerden opnieuw enthousiast. De koers van Value8 liep in de afgelopen dagen met ruim 8 procent op tot 27,75 euro. Oud-minister Vermeend profiteert flink mee. Toen hij in 2009 een groot belang in aandelen kocht (8,8 procent) stond de koers op 15 euro.