Eenderde van Enschede zonder stroom na brand

In Enschede zit ruim eenderde van de huishoudens sinds vanmiddag zonder stroom. De stroom is uitgevallen door een brand in een transformatorhuis. De brand is inmiddels geblust, aan de storing wordt nog gewerkt. Meer dan 22.000 mensen zitten zonder elektriciteit.

Netbeheerder Enexis verwacht dat de stroomstoring nog geruime tijd gaat duren.

De brand brak rond 15.30 uur uit een in een transformatorhuis in de Vechtstraat. De oorzaak is nog niet bekend. Rond 17.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Niemand is gewond geraakt, zo meldt persdienst Novum.

Geen stroom in het gebied van de paarse stipjes. Bron EnexisGeen stroom in het gebied van de paarse stipjes. Bron Enexis

Perswoordvoerder Jan Bakker van netbeheerder Enexis meldt:

Twitter avatar Jbakker5 Jan Bakker #stroomstoring #Enschede. Oorzaak brand in schakelinstallatie vechtstraat. Brandweer ter plaatse.
Twitter avatar Jbakker5 Jan Bakker Sinds 17.35 uur hebben 1700 klanten in het centrum van #Enschede weer stroom via een omschakeling. #Enexis

Mensen opgesloten in lift

De brandweer moest niet alleen voor de brand uitrukken, vanwege de stroomstoring zaten ook mensen vast in liften. In totaal was sprake van vijf liftopsluitingen, vertelt een woordvoerder van de brandweer aan Novum. “Maar die mensen hebben niet lang vastgezeten, voor 16.00 uur waren de laatsten bevrijd.”

Winkels sluiten deuren eerder

In de binnenstad zijn veel winkels noodgedwongen eerder dichtgegaan:

    • Marije Willems