De kracht van mascara

Onze kracht is ook onze zwakte. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor make-up. Neem nu bijvoorbeeld lippenstiften. Die hebben de duivelse neiging om in het plooirokje boven de mond te kruipen. Gelukkig zijn er ook smeuïge lippenstiften die dat niet doen. Alleen zijn die na een paar happen en slokken weer verdwenen.

Of neem mascara. Mascara maakt van fletse ogen blije ogen. Behalve dan als de regen het zwart op je wangen smeert. Om dat te voorkomen is waterproofmascara uitgevonden. Die heeft de kracht om wel te blijven plakken. Een beetje te goed. Want ’s avonds voor het slapen gaan, gaat de wimperverf er ook heel moeilijk af.

Nu heeft Bobbi Brown een nieuwe mascara die niet waterproof is, maar toch een regenbui kan verdragen en met warm water betrekkelijk eenvoudig weer te verwijderen is. De kracht van deze Intensifying Long-Wear Mascara (25 euro, Bijenkorf) is bovendien dat hij een fijn borsteltje heeft dat ook de kleine wimpertjes meeneemt. Zo krijg je een heel natuurlijk resultaat. Misschien – daar heb je het weer – een beetje te natuurlijk. Liefhebbers van spinnenogen hebben er niets aan.

    • Monique Snoeijen