Citaten

„Voetbalvrouw is niet voor niets een beroep geworden. Die moet er gewoon zijn voor haar man. Hij moet op het toppunt van zijn kunnen presteren, dan moet zijn potje op tafel staan.”

Societywatcher Evert Santegoeds verklaart de scheiding tussen Sylvie en Rafaël van der Vaart, in SBS Shownieuws, 2 januari.

„Dat is gewoon een soort tijdreis. Je ziet mensen die je van vroeger kent, van televisie, zoals Elco Brinkman en Thom de Graaf, alsof de decennia niet verstreken zijn.”

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) over zijn eerste debat in de Eerste Kamer, in Vrij Nederland, 2 januari.

„Ik hou van Rusland, de mensen, de geschiedenis, de schrijvers. Ik hou van jullie cultuur, jullie intelligentie (...) Rusland is een geweldige democratie.”

De Franse acteur Gerard Depardieu over zijn nieuwe Russisch staatburgerschap, op Russische tv-zender Pervyi Kanal, 3 januari.

„Eerlijkheid is een overschatte deugd.”

Etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema pleit voor een herwaardering van zwijgen in het sociale verkeer, in Trouw, 4 januari.

„Het leed zit veel dieper. Veel meer vrouwen met mannen in conservatieve islamitische en Afrikaanse culturen worden thuis onderdrukt.”

Kamerlid Keklik Yucel (PvdA) over vermeende eerwraak op een zestienjarig meisje, in De Telegraaf, 4 januari.

„Toen ik ME-commandant werd in Utrecht, vroeg men zich af of mijn stem wel hard genoeg was om heldere commando’s te kunnen geven.”

Jannine van den Berg, korpsleider van de nieuwe Nationale Politie, in het Algemeen Dagblad, 4 januari.

„Op dat soort momenten heb ik liever dat Rutte een ‘geladen pistool’ op zak heeft dan een ‘witte vlag’.”

VVD-Kamerlid Mark Verheijen antwoordt Europarlementariër Marietje Schaake (D66), in de Volkskrant, 4 januari