In beeld

Wekenlang tellen in de dierentuin van Londen

Elk jaar moeten de verzorgers van de London Zoo alle dieren in hun dierentuin handmatig tellen: elk reptiel, elke vogel, elk zoogdier, enzovoorts. Meer dan 17.500 dieren in totaal. De telling duurt dan ook maar liefst een aantal weken. De gegevens worden gebruikt om internationale fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten te ontwikkelen en af te stemmen. En daar heeft ook de London Zoo zelf uiteraard ook profijt van. De negen otters in de London Zoo bijvoorbeeld, allemaal vrouwtjes, wachten met smart op een mannetje uit een andere dierentuin. En de eenzame rotspinguïn Ricky wacht in Londen al tijden op een vriendinnetje of een speelkameraad. De telling van de dieren is bovendien verplicht. Het is een van de voorwaarden voor de licentie van de dierentuin.
Een briluil kijkt naar een een tellijst tijdens het tellen van de dieren in de London Zoo. Meer dan 17,500 dieren worden de komende weken geteld in het jaarlijkse ritueel aan het begin van het jaar.
AP / Kirsty Wigglesworth
Een verzorger telt pinguïns in de London Zoo. De telling vindt volledig handmatig plaats.
AFP / Ben Stansall
Een verzorger houdt een brulkikker vast tijdens de jaarlijkse dierentelling in de London Zoo.
AFP / Ben Stansall
Een pinguïn zwemt in zijn vijver in de London Zoo, terwijl er om hem heen druk wordt geteld.
AFP / Ben Stansall
Een fotograaf neemt foto's van zwemmende pinguïns tijdens de jaarlijkse dierentelling in de London Zoo.
AFP / Ben Stansaal
Dierenverzorger Jeff Lambert poseert met een Phyllium philippinicus, ofwel een Wandelend blad, op zijn neus tijdens de dierentelling in de London Zoo. De telling is een verplichting voor de dierentuin.
Reuters / Luke MacGregor
Dierenverzorger Grant Kother poseert met een diamandpython. De gegevens van de jaarlijkse dierentelling in de London Zoo worden gedeeld met het International Species Information System (ISIS), dat fokprogramma's voor bedreigde diersoorten organiseert en aanstuurt.
Reuters / Luke MacGregor
Een Europese adelaar tijdens de dierentelling in de London Zoo.
AFP / Ben Stansall
Een dierenverzorger laat stokstaartjes op zijn telformulier zitten tijdens de dierentelling in de London Zoo.
AFP / Ben Stansall
Een dierenverzorger laat een Mexicaanse roodknievogelspin over haar handen lopen tijdens de dierentelling in de London Zoo.
Reuters / Luke MacGregor