Veel meer kijkers Uitzending Gemist

De uitbreiding van Uitzending Gemist naar tablets en smartphones heeft afgelopen jaar gezorgd voor een stijging van meer dan 50 procent in het aantal teruggekeken programma’s. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep gisteren bekendgemaakt. In 2012 zijn meer dan 311 miljoen streams gestart via alle platforms van Uitzending Gemist. Vooral op de mobiele telefoon was een sterke stijging te zien: meer dan een kwart van alle uitzendingen werd opgevraagd via mobiele applicaties. In 2011 was dat nog 15 procent.

De topdrie van teruggekeken programma’s van het afgelopen jaar bestaat uit de jeugdsoap SpangaS (10 miljoen streams), De Wereld Draait Door (10 miljoen) en het NOS Journaal (6,9 miljoen). SpangaS was vorig jaar ook al het meest bekeken programma op Uitzending Gemist. De online videotheek van de publieke omroep heeft een archief van meer dan 350.000 uitzendingen.