Van der Vaart stelt zijn HSV-fans gerust

Rafael van der Vaart heeft zijn fans gerustgesteld. Ondanks zijn aanstaande scheiding van vrouw Sylvie zal hij op het veld alles geven voor Hamburger SV. „De fans zullen de oude Rafael zien spelen, ook als ik privéproblemen heb”, liet hij gisteren door de Duitse krant Bild optekenen.

In hetzelfde boulevardblad kondigde het Nederlandse echtpaar woensdag na tien jaar huwelijk hun scheiding aan. ‘Ehe kaputt’, kopte Bild over „het glamourduo van de Bundesliga”. Rafael van der Vaart zegt een dag later dat hij zijn privézaken in de kleedkamer achter zich moet laten. „Zo professioneel moet ik zijn. Ik heb fouten gemaakt, maar ik kom er wel uit.”

Van der Vaart wordt gesteund door de clubleiding in Hamburg. „Als ik hem kan helpen, zal ik dat doen”, laat HSV-trainer Torsten Fink weten. Ook technisch directeur Frank Arnesen (ex-Ajax, ex-PSV) zal zijn oor desgewenst te luister leggen. „Als hij me nodig heeft, ben ik er voor hem”, zegt de Deense oud-international.

Op Oudejaarsavond barstte de bom tijdens een feest dat het paar gaf in hun pas betrokken appartement in de Hamburgse wijk Eppendorf. Volgens Bild had Van der Vaart zijn vrouw geslagen, tot schrik van hun gasten. „Dat was erg dom, had nooit mogen gebeuren”, zei de dader.