Tienermeisjes te kijk gezet op Facebook-pagina

Een groep van zes jongeren wordt gezocht door de politie van Antwerpen. De jongeren waren beheerders van de Facebook-pagina ‘Antwerpse Hoeren’.

Amsterdam. Beheerders van de Facebook-pagina ‘Antwerpse Hoeren’, worden gezocht door de politie nadat twee meisjes aangifte hebben gedaan. Dat meldt het Belgische weekblad Knack.

Op de Facebook-pagina waren foto’s geplaatst van tienermeisjes met daarbij kwetsende en beledigende opmerkingen. Vierduizend Facebook-gebruikers hebben de pagina ‘geliked’. De beheerders van de pagina werden eerst ‘bevriend’ met de meisjes, daarna kopieerden ze foto’s van hun profiel naar de openbare pagina. Niet alleen de namen van de meisjes, maar ook teksten als ‘hoer’ en ‘snuift cocaïne’ werden bij de foto’s gezet. De beheerders van de pagina beschouwen zichzelf als onschuldig: „De meisjes posten die foto's zelf en we bewerken ze niet.”

Woensdag werd de pagina ‘Antwerpse Hoeren’ werd offline gehaald. De beheerders plaatsten nog een laatste bericht: „Sorry mannen, pagina wordt verwijderd. Flikken hebben ons alle zes een brief gestuurd. We had a nice time, we krijgen geen boete, geen straf en alle meisjes zijn nog steeds hoeren.”

Maar met het offline halen van de pagina is het probleem niet opgelost. Steeds meer Facebook-pagina’s kopiëren het initiatief. Pagina’s als ‘Gentse hoeren’ en ‘Brugse hoeren’ zijn al begonnen met het verkrijgen van steeds meer likes. NRC