Terugkijken: eerste deel docuserie Michiel van Erp over rijke Nederlanders

Screenshot VPRO / Hollands Welvaren

Kredietcrisis. Recessie. Het zijn economisch barre tijden. Hoe houden rijke Nederlanders zich staande? Documentairemaker Michiel van Erp portretteert Nederlanders die hun best doen om – ondanks crisis en bezuinigingen – de kwaliteit van hun leven of dat van anderen te verbeteren.

Gisteravond werd deel één van ‘Hollands welvaren‘ uitgezonden, met onder meer jonge debutanten op het Wiener Ball en een portret van graaf en gravin Van Limburg Stirum. Allemaal op hun eigen manier zetten ze zich in voor de medemens en de samenleving.

‘Ik laat graag werelden zien waarover je veel vooroordelen hebt’

Van Erp gisteren in NRC over de serie:

“Ik laat graag werelden zien waarover je veel vooroordelen hebt, om vervolgens een andere kant te laten zien. Ik ga er altijd van uit dat er iets achter zit. Achter de societydame Marjan Strijbosch gaat een keihard werkende vrouw schuil, die alles zelf heeft opgebouwd. Ik heb daar bewondering voor. Verder is ze alleenstaand omdat ze door het harden werken geen ruimte heeft voor een partner. Dat vind ik belangrijker om te laten zien dan haar interieur.”

Bekijk deel één van een zevendelige serie:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Marije Willems