Sluit de oude kolencentrales

‘Premier Rutte heeft het vaak over „sterker uit de crisis komen”. Dat geldt zeker voor onze gezamenlijke duurzame ambities. Meer dan ooit moeten we vastberaden inzetten op duurzaamheid. Vanuit de zorg voor onze leefomgeving, maar ook omdat de duurzame transitie een game changer is voor onze energie- en met name onze economische structuur.

Over enige tijd zal Nederland het moeten hebben van zijn schone economie. Het merk ‘Holland’ moet dan garant staan voor hoge kwaliteit en duurzaam schoon. Onze concurrentiepositie zal mede daarvan afhankelijk zijn.

Maar let wel, de goedkoopste manier om onze duurzame doelen te halen, is simpelweg besparen op ons energiegebruik. Dat scheelt euro’s en is mooi meegenomen in deze crisistijd. Het kabinet moet dan wel sterk en snel inzetten op stimulering van de duurzame bouw. Dat is ook goed voor onze bouw- en installatiebedrijven en dus de werkgelegenheid.

Kortom, inzetten op duurzaamheid creëert nu activiteit en is goed voor onze toekomst. Een laatste wens voor 2013, laten we vaart maken met het uitzetten van de oude en vervuilende kolencentrales. Om te beginnen in Nederland. Dat scheelt meteen een grote slok.”