Pyromanen teisteren Detroit: een jaar helmet-cam met de brandweer

Politieke en financiële crises zorgden voor werkloosheid en leegloop in Detroit. Wat deels achterblijft is verveling en leegstand in het eens zo trotse Motor City. Nu is het er in delen van de stad feest voor brandstichters. Een brandweerman neemt ons een jaar lang mee ‘op’ zijn helm. Een intens ritje.

Dat Detroit al enige tijd niet meer het trotse Motor City van de Verenigde Staten is, weten we wel. Het dystopische beeld dat van de stad werd geschetst in Robocop is ineens niet zo heel futuristisch meer.

ABC meldde eerder al dat de verlaten gebouwen in Detroit dankbaar doelwit zijn van pyromanen of gewoon mensen die niks te doen hebben. Nog nooit waren er zoveel branden als afgelopen zomer.

De beelden zijn in elk geval boeiend. En natuurlijk staan de ronkende beats en venijnige rijm van stadsdichter Eminem onder het materiaal. Backdraft, eat your heart out.

    • Jules Seegers